Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A közterületek fenntartói jövőre kaphatnak plusz pénzt

A kormány idén 200 millió forintot vett el Hódmezővásárhelytől. A szűkös forrásokból az önkormányzat a saját dolgozóit próbálja segíteni. A közterületek fenntartói jövőre kaphatnak plusz pénzt, ha nem lesznek szemmel is látható problémák a városképre – derült ki Márki-Zay Péter vasárnap esti tájékoztatójából.

A polgármester felidézte, tavaly 10 ezer forinttal tudták támogatni a város nyugdíjasait. Most ennek az összegét a kormány tulajdonképpen átvállalta a 13. havi nyugdíj visszaépítésével – bár a Vásárhelytől elvont pénzek miatt ezt a támogatást az önkormányzat nem is tudta volna biztosítani. Ez egyébként 65 millió forintba került tavaly, a kormány pedig idén 200 millió forintot vett el a várostól.

A juttatások részletezése. Fotó: Pillanatkép Márki-Zay Péter videójából

A közgyűjteményi és közművelődési dolgozók november elsejével elvesztették közalkalmazotti státuszukat. Ők fél havi bért kapnak az önkormányzattól, 2%-os emelést januártól, decemberben pedig 10 ezer forintot.

A polgármesteri hivatal munkatársai közül csak a dolgozók kapnak jutalmat, a felsővezetők nem. Az óvodáknál nettó 20 ezer forintos juttatást kapnak karácsonyra. A közmunkások 5 ezer forint értékű élelmiszercsomagot kapnak. A városi cégek munkatársai bruttó 15 ezer forintos juttatást kapnak, kivéve a közterületek fenntartói. Ők jövőre kaphatják meg, ha nem lesznek panaszok és szemmel is látható problémák pl. a fűnyírásra – fejtette ki Márki-Zay.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!