Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kallai megköszönte a civil segítséget, de a katonákkal el tudják látni a feladatokat

Mint azt megírtuk, a Vásárhely Jövőjéért Egyesület nyílt levélben fordult a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatójához, felajánlva a civil segítséget a kórház dolgozóinak. Dr. Kallai Árpád válaszában megköszönte jószándékukat és bízik abban, hogy a lakosság körében sokat tudnak segíteni, hiszen az egészségügyi dolgozók a katonákkal kiegészülve el tudják látni a rájuk háruló feladatokat.

A Vásárhely Jövőjéért Egyesület november közepén azt írta:  nem nézhetik tétlenül az egészségügyi dolgozók igyekezetét, – akik sokszor ismerőseik, barátaik, családtagjaik, – amikor minden kézre szükség van. Arra gondoltak, hogy a nem szakképzettséget igénylő munkákban tudnának segíteni.

A kórház főigazgatója válaszában kifejtette, a jogszabályok és a veszélyhelyzet értelmében az elrendelt szabályokhoz igazodnak kizárólagsan, ,az Operatív Törzs és az Országos Kórházparancsnok kötelező rendelkezéseinek megfelelően.”

Ugyanakkor segítő szándékukra komoly szükség van, hiszen a kórház mellett több szociális intézmény és civil szervezet is fontos, áldozatos munkát végez a járvány okozta károk enyhítésében, valamint a lakosság védelmében – írta Kallai.

Íme a kórház főigazgatójának válasza, melyet az egyesület továbbított oldalunknak:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!