Új oktatási eszközöket kapott a Kalmár

477

A Modern Városok Programban szerepel a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum fejlesztése. A Kalmár Zsigmond Szakközépiskola új eszközöket kapott, amiket a gyakorlati oktatásuk során fognak használni. Ezeket ma adta át dr. Márki-Zay Péter polgármester és dr. Kis Andrea alpolgármester Pap Andrásnak, a Kalmár Zsigmond Szakközépiskola igazgatójának.

Az igazgató megköszönte a kormánynak a támogatást és az önkormányzatnak a beszerzés lebonyolítását. Elmondta, hogy azok a diákok fogják használni, akik később villanyszerelők, autószerelők, karosszéria lakatosok lesznek. Az ő oktatásukhoz elengedhetetlenül fontos, hogy jó minőségű, új eszközökön tanuljanak.

Fotó: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata

Dr. Márki-Zay Péter elmondta, a HSZC intézményeként a Kalmár Zsigmond Szakközépiskola, az Eötvös József Szakgimnázium, valamint a Cseresnyés Kollégium fejlesztésére 268 millió forint támogatást nyújt a Modern Városok Program. Ebből mintegy 24 millió forintot biztosítottak olyan eszközökre, amelyek az oktatási feltételeket javítják és ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatalok piacképes tudással rendelkezzenek.

Az Eötvös hamarosan szépészeti, kozmetikai és egészségügyi ismeretek elsajátításához szükséges eszközökkel gazdagodik majd.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!