Maradnak az országos szigorítások

133

A jövő hétig nem változnak a jelenlegi korlátozások. A jelenlegi vírushelyzet ismeretében nincs szándéka a kormánynak a szigorításra – hangzott el a csütörtöki Kormányinfón.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: az elmúlt héten mérséklődött, konstansan 3000 és 5000 között volt az új esetszám, a csütörtöki kiugró adat pedig a hivatásrendek tömeges tesztelésének tudható be. Utóbbiak eredményeit a kormány a jövő héten értékeli ki, addig csak a jelenlegi intézkedéseket tartja fenn.  Az egyes hivatásrendeknél, így a szociális dolgozóknál, az egészségügyieknél vagy a pedagógusoknál rögzített eredményeket a kormány várhatóan a hétvégén egységesen közli.

A vakcinával kapcsolatban elmondta, a kormány célja továbbra is az, hogy mindenhonnan, ahonnan lehet, vakcinát kell szerezni, de a itthon csak olyan készítményt lehet majd használni, amelyet a magyar hatóság előzetesen ellenőrzött. Az oltás önkéntes és ingyenes lesz – fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy karácsonyig várható-e a járvánnyal kapcsolatos szigorítás, megerősítette: a jelenlegi vírushelyzet ismeretében nincs szándéka a kormánynak a szigorításra, de folyamatosan figyelik a fertőzöttségi adatokat, és ha szükséges a kormány enyhíteni és szigorítani is készen áll. Arra a felvetésre, hogy a karácsonykor lehetnek-e nagyobb családi rendezvények, a miniszter kis türelmet kért és azt ígérte, hogy a kormány a karácsonyra vonatkozóan is világos szabályozást fog megalkotni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!