Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

50 százalékos béremelést kapnak a háziorvosok és az alapellátásban dolgozók

Januártól 50 százalékkal emeli a háziorvosok bérét, a körzeteket aktualizálná, illetve praxisközösségek létrehozását szorgalmazná a kormányzat – olvasható ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Az alapellátásban dolgozó orvosok és szakdolgozók is béremelésben részesülnek 2021-ben – derül ki a kormány szerdán megjelent határozatából.

A Portfólió összeállítása szerint a kormány felkéri az emberi erőforrások miniszterét, hogy a háziorvosok praxisközösségekbe, a házi gyermekorvosok csoportpraxisokba történő szerveződése érdekében teremtse meg a praxisközösségek, csoportpraxisok jogi kereteit az év végéig. Ugyancsak december végi határidőt jelöltek meg arra, hogy a háziorvosi és házi gyermekorvosi, illetve az alapellátást nyújtó fogorvosi körzetek kialakításához adott szempontrendszerét aktualizálja a tárcavezető.

A kormány 71,558 milliárd forinttal emeli meg a 2021-es költségvetés kiadási oldalán a „Háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás jogcím előirányzatot” a béremelés fedezése érdekében.

A nyáron elfogadott 2021-es költségvetésben jelenleg a háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás kiadási soron 139,547 milliárd forintos szám szerepel, vagyis 50 százalékos emeléshez biztosít fedezetet a kormány.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!