Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lefújták az új CT beszerzését a vásárhelyi kórháznál

Már az ajánlattételi határidő lejárta előtt visszavonta az új CT berendezés beszerzésére indított közbeszerzési eljárását a vásárhelyi kórház. Az indoklás szerint az intézmény igénye előre nem látható okból részben megváltozott.

Ma bontották volna föl a beérkezett ajánlatokat a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központban, de jóval a határidő lejárta előtt lefújták az intézmény több százmillió forint értékű eszközbeszerzését – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A vásárhelyi kórház egy határon átnyúló uniós pályázat keretein belül új CT készüléket és patológia eszközöket kívánt beszerezni. Az október október 21-én feladott hirdetményt november 18-án visszavonta az intézmény.

A beszerzés költsége megközelítőleg 300 millió forint lett volna, amire abból tudunk következtetni, hogy a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet október végén 236 millió forintért vásárolt új CT készüléket.

Az eredménytelenül zárult közbeszerzés visszavonása kapcsán annyi hivatalos információ látott napvilágot, hogy az ajánlatkérő beszerzési igénye előre nem látható okból részben megváltozott. Az, hogy mi történt néhány hét alatt, nincs részletezve.

Ugyancsak a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központtal kapcsolatos hír, hogy a gazdálkodási mutatók ősz eleji javulását követően októberben ismét jelentősen nőtt az intézmény tartozásállománya. A Magyar Államkincstár adatai szerint a szeptemberi 665-ről 723 millió forintra emelkedett októberben az adóssága. A szentesi kórházban viszont a fenti időszakban 915-ről 750 millióra csökkent a tartozás. A Szegedi Tudományegyetem mérlege tovább romlott: 2,1-ről 2,4 milliárdra nőtt az adósság az elmúlt hónapban.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!