Maruzsa Zoltán szerint nincs szükség az óvodák és iskolák teljes bezárására

213

Hetvenegy általános iskolában van rendkívüli tanítási szünet, ez az 1-8. évfolyamon tanító intézmények kevesebb, mint három százalékát jelenti – mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára, aki szerint az iskolák működésének fenntartása a cél.

Maruzsa Zoltán azt közölte, hogy 431 helyszínen, az általános iskolák mintegy tizenhat százalékában van jelenleg tantermen kívüli digitális munkarend, ezek közül azonban mindössze 43 esetben érintett a teljes intézmény.

Az óvodák közül 314-ben kellett valamilyen rendkívüli intézkedést bevezetni hétfőre, ez az óvodák mintegy tíz százaléka, és 178 óvodai csoportot érint – ismertette.

Közlése szerint a fertőzöttek száma 12 éves életkorig továbbra is alacsony, a napi esetszámoknak mintegy négy százalékát teszi ki.
Az eddigi iskolai és óvodai fertőzések tapasztalatai szerint az esetek 51 százalékában egyetlen tanuló fertőződik meg, míg a pedagógusok esetében ez az arány 63 százalék.

Hétfőtől péntekig egyébként az óvónők és a pedagógusok is átesnek egy úgynevezett célzott tesztelésen.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a cél, hogy pontos képük legyen az átfertőződöttségről, tudjanak lépni ott, ahol szükséges és ezáltal az iskolarendszer a lehető legnagyobb biztonságban működhessen tovább.
Átfogó értékelést a tesztelés eredményéről annak lezárását követően, várhatóan a jövő héten adnak.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!