Simán verte a Sopront a Vásárhelyi Kosársuli

269

Bő egy hónap után játszott ismét hazai környezetben a Vásárhelyi Kosársuli, ám nem úgy, ahogy azt szerettük volna, hisz a koronavírus-járvány miatt zárt kapus összecsapásokat kell rendezni. Mindkét csapatunk remek és magabiztos játékkal hozta a kötelezőt a Hódtói Sportcsarnokban – tájékoztat honlapján a csapat.

Az U20-asok kikerekítették az eredményt, hisz végig stabil játékkal 100-59-re verték a nehéz helyzetében mindössze hat játékossal kiállni tudó vendégeket, akik végig tisztesen küzdöttek.

Vásárhelyi Kosársuli-Soproni MAFC 100-59 (27-18, 22-15, 28-20, 23-6)
NB I/B U20 Zöld csoport, 9. forduló. Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Papy, Barabás

felnőttek abszolút esélyesként léptek pályára, hisz a Sopron hatból hat vereséggel nyitotta a szezont, ráadásul sérültjeik és betegeik is vannak.

A két együttes közti különbség a második tíz percben jött ki a leginkább: miután a 13. percben, 24-28-as állásnál időt kért Tóth Tamás, beindult a Kosársuli-henger: előbb egy 12-0-s, majd egy 10-0-s rohammal, kemény védekezéssel és lepattanózással, gyors és sikeres akciókkal léptük le a vendégeket. A hajrában előbb tovább nyílt az olló, majd a végig küzdő vendégeknek sikerült kozmetikázniuk picit az eredményen, míg nálunk mindenki játéklehetőséget kapott – így a keret legfiatalabbjai is. A 92-61-es siker önbizalomnövelés szempontjából is kiváló: a tabella negyedik helyéről várjuk a folytatást.

Vásárhelyi Kosársuli-Soproni MAFC 92-61 (20-24, 26-6, 26-16, 20-15)
NB I/B Zöld csoport, 9. forduló. Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Fodor, Borgula, Téczely

Kosársuli: Molnár 4, Pavlovic 17, Varga Á. 19/3, Béres 12/3, Bálint 15
Cserék: Varga Z. 8/6, Bodócsi 2, Perák 1, Rostás 12, Kozma -, Acimovic 2, Megyesi –
Vezetőedző: Tóth Tamás

Sopron: Simon 6/6, Heiszenberger -, Bakk 11/3, Németh 15/9, Kovács 16
Cserék: Mándity -, Hipságh 13/3, Réti –
Vezetőedző: Meszlényi Róbert

Tóth Tamás,,Először is gratulálni szeretnék a Sopronnak, mert ezer sebből vérezve is kiállnak hétről hétre. Kívánok nekik minden jót, többre hivatott társaság, lesznek győzelmeik is teljes kerettel! A második negyedben tudtunk ritmust váltani, amivel megalapoztuk a különbséget. Gratulálok a játékosaimnak, mert tetszetősen játszva hozták egymást helyzetbe! A sorsolásunk talán eddig volt kedvezőbb, most jönnek a komolyabb ellenfelek, kemény hetek előtt állunk, dolgoznunk kell az újabb sikerekért!”

A következő fordulóban, november 27-én, pénteken Bonyhádra látogat a Kosársuli, a felnőttek és az U20-asok is pályára lépnek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!