Márki-Zay: egy munkahelyi kinevezés, vagy felmentés nem történhet politikai alapon

706

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökének, Hódmezővásárhely polgármesterének közlése szerint vannak olyan csalódott ellenzéki támogatók, akiket nem vettek fel dolgozni, áthelyeztek, vagy leváltottak. Márki-Zay Péter úgy értékelte: egy kinevezés és felmentés szakmai és nem politikai alapon történik, legyen szó akár fizetett, akár önkéntes feladatról, ez egy munkahely.

Kifejtette azt is, nehéz vezetőként két egymással vitatkozó, vádaskodó fél között kell igazságot tenni. Egy döntés legalább az egyik félnek rendre csalódást okoz, ahogy a döntés elmaradása is. – Polgármesterként ezt is fel kell vállalni, ahogy azt is, hogy nem tudunk mindenkinek segélyt, lakást, állást adni – tette hozzá.

A fentiek kapcsán elárulta: a héten is több embernek ajánlottak munkát és egyiktől sem kérdezte meg, kire szavazott. Aki vezetői megbízást kap, megválaszthatja kollégáit is, de nem Márki-Zaynak, hanem saját főnökének kell megfeleljen mindenki és ha nem jönnek ki, a polgármester sem tudja megmenteni. Szerinte ,,aki összeférhetetlen, annak sehol nincs megfelelő munkahely. Aki viszont tisztességgel dolgozott, annak akkor is igyekszünk képességeinek megfelelő munkakört találni, ha korábbi helyén nem maradhat.”

Kijelentette:

,,Aki egy mozgalmat nem elvi alapon, hanem azért támogat, hogy utána politikai kinevezettként érdemi munka nélkül sok pénzt keressen, legyen kedves ezt előre nyilvánosan közölni! Már csak azért is, hogy én is tisztázhassam vele, hogy rossz helyen jár, én éppen ezt a hűbéri rendszert akarom lebontani.”

Hozzátette: ma Magyarországon rengeteg a betöltetlen állás, aki akar és tud, dolgozhat. Óriási hiány van tanárokból, egészségügyi dolgozókból, árufeltöltőből és hajnali öntőből, de még közmunkásból is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!