Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Visszamenőleg is jár a 100 százalékos táppénz a mentőknek

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) belső levelezése alapján Facebook oldalán számolt be róla, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása értelmében azon dolgozókkal, akik betegség hiányában, de munkáltató vagy megbetegedés gyanúja miatt házi karanténba kerültek és ennek következtében jövedelemkiesésük keletkezett, a munkáltató megállapodást köthet annak érdekében, hogy indokolt esetben a kiesett munkaidőre járó díjazásuk a távolléti díjuk összegével megegyező legyen.

Az OMSZ a levélben kijelenti, hogy az összegszerű megállapítás érdekében 2020. március 1-ig visszamenőleg felülvizsgálja az érintett dolgozók kiesett jövedelmének mértékét és ezt követően intézkedik a megállapodás megkötése és a juttatás kifizetése iránt. A részletekről a jövő hétre ígértek tájékoztatást.

A MOMSZ szerint ezek alapján visszamenőleg is jár a százszázalékos táppénz minden mentődolgozónak, akik a világjárvány magyarországi, márciusi megjelenése óta karanténba kerültek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!