114 millió forint uniós forrást nyertek vásárhelyi vállalkozások

341

Összesen több mint 180 millió forint értékű fejlesztést és energetikai korszerűsítést hajthat végre hat cég és egy egyéni vállalkozó Hódmezővásárhelyen.

Zömmel 70, illetve 55 százalékos támogatási aránnyal nyertek pályázaton uniós forrást az alábbi vásárhelyi vállalkozások. Amennyiben sikerül önerővel kiegészíteniük a megítélt összegeket, és teljesíteni vállalásaikat, összességében 184 millió forint értékű fejlesztést hajthatnak végre a közeljövőben.

Az Acéllemez.hu Kft. 7,5 millió támogatáshoz jutott, amiből eszközbeszerzést terveznek. A Szám-Adó Kft-nek 20 millió forintot ítéltek meg, amit fejlesztésre fordíthatnak. Molnár Sándor egyéni vállalkozó 12 milliós támogatásából technológiai fejlesztést tervezhet.

A vásárhelyi cégek közül a legnagyobb uniós forrást a novemberi adatok szerint 20 főt foglalkoztató Metripond-M93 Kft-nek ítéltek meg az elmúlt hónapban. A 26,5 milliós támogatás felhasználásával technológiai modernizációt hajthat végre a társaság, plazmavágók és hegesztők beszerzésével.

A vendéglátásban érdekelt PE-LÉ Bt. étterme és kiszolgálóhelyiségek energetikai korszerűsítéséhez, illetve napelemrendszer telepítéséhez nyert 23 milliós forrást. Régi csarnokát hasonló célból újítaná fel a Tornado International Kft, erre a célra 21,5 millió forintot ítéltek meg a társaságnak. A Vásárhelyi Cipó Kft. 4 millió forint támogatást kapott napelemes fejlesztéshez.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!