Ez történt ma – november 20.

179

Ezek voltak a péntek legfontosabb hírei:

A megyében 229-el, országosan 4440-el nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. Meghalt 96, többségében idős, krónikus beteg. Egyre több a koronavírus miatti mintavételi megrendelés, ezért napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte és orvostanhallgatókat is beállítanak tesztelni. Három férfit maszkokkal elkövetett sokmilliós csalás gyanújával fogtak el a rendőrök – mondta el Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

A Vásárhely Jövőjéért Egyesület nyílt levélben fordult a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatójához, felajánlva a civil segítséget a kórház dolgozóinak.

Három éve hunyt el Almási István polgármester, rá emlékezett ma a városvezetés. Ma leplezték le azt a képet, amely a díszterem melletti tárgyalóteremben kapott helyett, a hódmezővásárhelyi elhunyt polgármesterek portréinak sorában. 

Különös eljárásra állt át a megyei kormányhivatal: már a vizsgált hónap vége előtt kiadja az arra időszakra vonatkozó munkaerőpiaci helyzetképetJósol vagy kozmetikázik a megyei kormányhivatal az álláskeresők számával?

Csak később jutalmazzák a pedagógusokat: két részletben, decemberben és februárban kaphatják meg az érintett pedagógusok az erőforrás miniszter által ígért félmilliós támogatást.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban, – amellett, hogy Soros György a világ legkorruptabb embere és ő zsarolja a magyarokat és a lengyeleket, – arról is beszélt, hogy felvettünk egy 2,5 milliárdos euróhitelt. A 800-900 milliárdnyi forint felét tíz év, felét harminc év alatt törlesztjük.

2020. december 13-tól Hódmezővásárhelyet érintően menetrend módosítások bevezetését kezdeményezi a Volánbusz ZRT, a szolgáltatást megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztériumnál.

A második HLKC a negyedik Gyomaendrődöt fogadja szombaton az NB II-es női kézilabda bajnokság következő fordulójában. Az újabb rangadón ismét főszerep várhat a legutóbb Szegeden remeklő vásárhelyi kapusra, Rácz Gabóra.

Lázár János telefonos fogadóórát tart. Előzetesen kell jelentkezni és a felhívása alapján most csak a makói és Makó térségében élők hívásait várja.

A Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti sorozat következő estjét az eredetileg meghirdetett időpontban videómegosztó csatornáján közvetíti a Tornyai János Múzeum. Dr. Szabó Géza régész Európa átalakulása a gorzsai kora vaskori leletek tükrében címmel tart előadást november 25-én, szerdán 17 órai kezdettel.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!