A kormány 10 és 30 évre vett fel 800-900 milliárdnyi forintnyi hitelt

562

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban, – amellett, hogy Soros György a világ legkorruptabb embere és ő zsarolja a magyarokat és a lengyeleket, – arról is beszélt, hogy felvettünk egy 2,5 milliárdos euróhitelt. A 800-900 milliárdnyi forint felét tíz év, felét harminc év alatt törlesztjük.

– Ahhoz, hogy Magyarország egy politikai vitát jól álljon, ahhoz stabil pénzügyi alapok kellenek – mondta a miniszterelnök, aki szerint a pénz egy része fejlesztésekre, a másik korábbi adósságok törlesztésére megy.

Orbán Viktor a felvett hitelt sikerként értékelte:

„Jól láthatóan ma Magyarország gazdasági megítélése még a nyugati piacokon is olyan stabil, hogy ilyen forrásokhoz tudunk jutni. (…) Magyarország ma olyan lábakon áll, ez nem 2008 meg 9, még itt a szocialista kormány időszaka, amikor térdre estünk a válság első szelétől vagy fuvallatától, olyan erős lábakon állunk, hogy Magyarország bármilyen nehéz időszakot saját gazdasági megbízhatóságának, erejének köszönhetően nemcsak átvészel, hanem közben fejlődni is tud.”

A 444.hu emlékeztet: Orbán Viktor a 2008-as gazdasági világválság idején, még ellenzékből azt mondta az Inforádióban, hogy Magyarország a világ egyik legrosszabbul kormányzott országa, ezért nem tudtuk önerőből kivédeni a világválság hatásait. A parlament előtt lévő költségvetési tervezet kezelés helyett félrekezeli a bajokat, mi vagyunk az egyetlen EU-tagország, aki a válságra megszorításokkal válaszol, és ha Magyarország a jövőben is hitelekből, és nem a gazdasági növekedésből állít elő forrásokat, állandó adósrabszolgaságban marad.

A miniszterelnök még idén áprilisban is arról beszélt, hogy megszületett az új Soros-terv, „ez a II. Soros-terv, ez a 2-es számú Soros-terv az én fejemben”. Ez azt jelentette, hogy Soros arról írt, hogy speciális finanszírozás kell, az EU vegyen fel nagy kölcsönöket, amiket aztán fizetnünk kell, amíg élünk, „a kamatot szeretik ők nagyon”.

A múlt héten a Reuters írta meg, hogy Magyarország összesen 2,5 milliárd euró értékben adott el 10 és 30 éves devizakötvényeket, amikre több mint ötszörös kereslet volt. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. anyagában előtte még 2 milliárdos terv szerepelt – írta a Portfolio.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!