Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Emelkedik a gyermekétkeztetés ára, de ez nem sok szülőt érint

Jelenleg többségében nem a szülők fizetik, legalábbis a bölcsődék és óvodák esetében. Gyöngyösi Ferenc képviselő a teljes jövő évi tiszteletdíját felajánlotta a gyermekétkeztetés támogatására.

A csütörtöki véleményező ülésen elhangzott, a közfeladatot jelenleg ellátó Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nzrt. saját kimutatása szerint az általuk felhasznált alapanyagok árai a 2020. évben súlyozott átlagban 9,38%-kal nőttek.

Így a jövő évi díjemelést átlagosan 7,15%-osra tervezik a normál étkezést igénybe vevő gyermekeknél. A diétás étkezők esetében ez az emelkedés 9,81 %, mivel a speciális alapanyagok árai nagyobb mértékben emelkedtek, továbbá jelentős humánerőforrás többlet is keletkezik az ételek elkészítésénél.

Az önkormányzat közlése szerint nem sok szülőt fog érinteni az áremelés, hiszen Hódmezővásárhelyen a bölcsődék esetében 87 %-a a gyerekeknek ingyenesen étkezik, óvodák esetében ez az arány még magasabb, 95-97%. Így a megemelt költségek valójában az önkormányzatot terhelnék, hiszen az állami támogatás nem fedezi teljesen a gyermekétkeztetést, ezért minél többen nem fizetnek, annál többet kell hozzátenni a városnak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!