A Fideszes polgármester is visszaszólt Parraghnak

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Fideszes polgármestere is aggasztónak és kiakasztónak találja Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének javaslatait a járványhelyzet enyhítésére. Amely javaslatok az önkormányzatokat hoznák lehetetlen helyzetbe. Cser-Palkovics arra kéri Parraghot, ne tetézze a bajt.

Arra kéri, hagyja békén a vállalkozások környezetét és a munkavállalóik életminőségét biztosító településeket. Hozzáteszi: „Ha kicsit hosszabban: értékelhető a szándék, hogy könnyítsenek a vállalkozások terhein, az pedig biztos, hogy a cégek terheit semmilyen iparűzési adóemeléssel nem szabad növelni a jelenlegi helyzetben.”

A polgármester meglátása szerint ráadásul az iparűzési adó mértéke, szabályozásából adódóan erősen függ az adott vállalkozás gazdasági teljesítményétől, azaz egy válságidőszakban a valóban rosszul érintett cégek iparűzési adófizetési kötelezettsége automatikusan csökken. Ebből adódóan a Kamara javaslata a legnehezebb helyzetbe került gazdasági szereplőknek (például: vendéglátásból, turizmusból élők) nem nyújt valós segítséget.

Ráadásul, írja Cser-Palkovics, az biztos, hogy a vállalkozásokon és azok munkavállalóin nem fog segíteni, ha a települések bezárják a bölcsődéket, óvodákat, színházakat, leállítják az autóbuszokat, megszűnik a helyi közösségi közlekedés, befagynak a helyi vállalkozóknak is munkát adó lokális fejlesztések, felújítások, nem szedik a szemetet, nem rendezik a közterületeket. Nem fogja segíteni a vállalkozásokat az sem, ha a települések leállítják az oktatási programjaikat, nem támogatják a kórházakat, az egyetemeket, a sportegyesületeket, megszüntetik a szociális támogatásokat, és a puszta felszínen maradás érdekében durván megadóztatják a magánszemélyeket, tehát a munkavállalókat.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!