Közös miniszterelnök-jelöltet indítanak az ellenzéki pártok

159

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd legkésőbb 2021. október 23-án – az előválasztások lebonyolítását követően – közös miniszterelnök-jelölttel és 106 közös jelölttel áll a választók elé – közölték a pártok hétfői közös közleményükben.

A pártelnökök vasárnap harmadik alkalommal találkoztak, ennek eredményeit ismertették.

Eszerint elutasítják a Fidesz-rezsim által kezdeményezett választási szabálymódosításokat és az Alaptörvény-módosításba bújtatott közpénz-lopást. Értékelésük szerint a Fidesz-kormány láthatóan nem készült fel a járvány második hullámára, nem készítette fel az egészségügyi rendszert, elkésett és szűkmarkú intézkedésekkel próbálja kezelni a járvány társadalmi és gazdasági következményeit. 

Közölték, 2022-ben kormány- és korszakváltásra készülnek, a készülő közös programban meghatározzák azokat az alapértékeket, amelyek iránytűként szolgálnak a demokrata pártok együttműködéséhez és későbbi közös cselekvéséhez. Az egyeztetési folyamatba bevonnak szakmai és civil szervezeteket, valamint szakszervezeteket. Az előválasztásokkal kapcsolatban megállapodás született arról, hogy az előválasztások lebonyolításába bevonják a civil szervezeteket, valamint – figyelemmel a kormányzóképességre, a közösen képviselt alapértékek elfogadása esetén – az előválasztásokon civil jelöltek indulását is lehetővé teszik.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!