Ez történt ma – november 16.

117

Ezek voltak a hétfői nap legfontosabb hírei:

Mester János és Berényi Károly, valamint a városi intézmények adatai alapján úgy tűnik, Hódmezővásárhelyen nő a fertőzöttek száma. Ha ez továbbra is folytatódik, akkor hamarosan városszerte kötelezővé tehetik a maszkhasználatot a közterületeken. Egyelőre csak erősen ajánlott a város összes közterületén. A városban kettő újabb óvodát zárhatnak be.

A Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. felhívja a figyelmet, hogy november 11. óta több épületben csak a versenyszerűen sportolók és edzőik tartózkodhatnak.

276 új koronvírusos esetet azonosítottak a megyében és 93-an elhunytak az elmúlt 24 órában. Hétfőtől 93 kórházban lesznek ott a katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását – mondta a honvédelmi miniszter, Benkő Tibor.

A járványügyi szigorítások miatt elmarad a november 22-re tervezett megnyitója a 67. Őszi Tárlatnak, ahogyan azonban lehetőség adódik rá, látogathatóvá válik a kortárs képzőművészet legnagyobb hazai seregszemléje.

Aláírásgyűjtés indult, hogy ne kerüljön a szabadkígyósi kastély a Mezőhegyesi Ménesbirtokhoz. Stummer János, a Jobbik parlamenti képviselője, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának elnökének tájékoztatása szerint több száz szabadkígyósi már személyesen aláírta, de egész Békés megye lakossága is megmozdult az ügyben.

Állták a sarat a Hód-Úszó SE versenyzői a hétvégén a budapesti Tüskecsarnokban megrendezett Országos Bajnokságon. A legjobb eredmények mégis Ugrai Pannához, és Dohányos Annamáriához köthetőek. Tíz éremmel, és számos dobogós helyezéssel tértek haza.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!