Aláírásgyűjtés indult, hogy ne kerüljön a szabadkígyósi kastély a Mezőhegyesi Ménesbirtokhoz

519

Stummer János, a Jobbik parlamenti képviselője, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke aláírásgyűjtést indított, a szabadkígyósi kastély ,,megmentéséért.” Tájékoztatása szerint több száz szabadkígyósi már személyesen aláírta, de egész Békés megye lakossága is megmozdult az ügyben. A petíciót ide kattintva lehet aláírni online.

Mi is megírtuk, hogy a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyra másfél milliárd forint uniós, és 1,7 milliárd forint nemzeti támogatást költhetnek el összesen, és most a vagyonkezelésért felelős tárca nélküli miniszter javaslata szerint az állam ingyenesen átadná a tulajdonjogot a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-nek, így az Lázár János felügyelete alá kerülhet.

Stummer János pénteken jelentette be, aláírásgyűjtésbe kezdenek, hogy ,,vonják vissza ezt az előterjesztést, a szabadkígyósiak háta mögött és egyetértése nélkül pedig ne születhessen döntés a Kastély további sorsáról.”

A jobbikos politikus szerint a falu felháborodása érthető, hiszen a helyiek háta mögött akartak döntést hozni. Azaz a kormány a járványt kihasználva Lázár János mezőhegyesi ménesbirtokához akarja hozzácsapni a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt.

Stummer pénteken azt is közölte, kedden az Országgyűlésben fog felszólalni és ,,le fogja tenni a kormány asztalára a szabadkígyósiak akaratát.”

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!