Szombaton 7 kutyasétáltató szegte meg a szabályokat

445

Hét olyan kutyasétáltató volt, aki a megengedett 500 méternél távolabbra ment, 44 ember a közterületi csoportosulás, gyülekezés szabályait sértette meg – közölte Kiss Róbert.

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese elmondta, eddig 147 település önkormányzata rendelt el közterületi maszkviselést, a rendőröknek pedig szombaton 267 esetben kellett intézkedniük. Így eddig összesen 823 emberrel szemben kellett fellépniük a rendőröknek.

A közösségi közlekedésben a rendőröknek szombaton mindössze 67 esetben kellett intézkedniük.

Kiss Róbert közlése szerint úgy látják, az emberek megértették, hogy a kijárási tilalom segíti a járvány elleni védekezést. Szombaton mindössze 530 esetben történt rendőri intézkedés ezen szabályok megsértése miatt, a legtöbb megállított pedig igazolni tudta, hogy szabályosan tartózkodik közterületen.

A rendőrök szombaton két budapesti vendéglátóhely hétnapos bezárásáról döntöttek, mivel az alkalmazottak, illetve az oda érkező ételfutár megsértette a maszkviselés szabályait.

Kiss Róbert aláhúzta, nem jellemző, hogy a szabályszegők vitatnák a rendőrség fellépését, ezért a rendőrök többségében figyelmeztetéssel élnek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!