Lázár János levelét adták át az önkormányzat által adott jutalom mellé

1 277

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Kapcsolat Központ 13,3 millió forintot kapott a vásárhelyi önkormányzattól, hogy jutalmat kapjanak a dolgozók. Márki-Zay Péter polgármester elmondása szerint valami oknál fogva Lázár János köszöntő levelével együtt adták át a dolgozóknak a jutalmakat.

– Nagyon sokakban az a téves meggyőződés alakult ki, hogy Lázár Jánosnak esetleg bármi köze van ahhoz, hogy most ilyen nagyvonalúan tudtuk jutalmazni a szociális munkásainkat – tisztázta vasárnap esti élő videójában a polgármester az önkormányzat által adott jutalmat és a térség parlamenti képviselőjének levelét.

Márki-Zay elmondása szerint az előző években legfeljebb tusfürdőt, testápolót, néhány ezer forintos vásárlási utalványt kaptak Szociális Munka Napján az érintettek. Sőt az is előfordult, hogy ezt a pénzt kötelező jelleggel fel kell ajánlania jótékony célra.

A héten a Kapcsolat Központ 186 dolgozója között 13,3 millió forint jutalmat osztottak szét az intézmény igazgatójának, Bálint Gabriellának az ajánlása alapján. Hárman kiemelt elismerést, „Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért” kitüntetést kaptak: Dúzs Istvánné, Nyáryné Tóth Katalin és Kovács Sándorné.

Lázár János levelét egyébként a Csendes Vásárhelyért Facebook oldalon Bálint Gabriella tette közzé:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!