Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kosárlabda: a felnőttek elfogytak a második félidőre, az U-20-asok sziporkáztak

A felnőttek 31 pontos vereséget szenvedtek Tiszaújvárosban, ellenben az U-20-asok 82 pontos különbséggel nyertek az NBI/B-s kosárlabda bajnokságban.

Először az utánpótlás lépett parkettre, és nem sok kétséget hagytak afelől, hogy melyik a jobb csapat. A félidőre már 37 pont volt a különbség, az utolsónegyedet pedig 48-5 (!) arányban nyerte a vendég Vásárhelyi Kosársuli. A csapat tájékoztatása szerint a meccs legponterősebb játékosa Kozma Péter volt (22 pont), míg Filak László és Nemanja Acimovic is dupla-duplával zárt. A csapat a tabellán jelenleg a 4. helyet foglalja el.

A felnőttek sokáig tartották jól magukat, a félidőben csak 2 pont volt a hazaiak előnye, ám a 2. félidőben valami történt a vásárhelyiekkel, és a 3. negyedet 18, a negyediket 11 ponttal veszítették el. A hazaiaknál 41 éves Drahos Gábor tripla-duplát ért el a mérkőzésen, a vásárhelyiek legeredményesebb játékosa Molnár Bence lett, 16 ponttal.

NB I/B Zöld csoport, 8. forduló:

Tiszaújvárosi Phoenix KK-Vásárhelyi Kosársuli 96-65 (19-22, 18-13, 32-14, 27-16)
Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Lengyel, Sallai, Horváth 
Tiszaújváros: Drahos 18/6, Kovács 21/3, Szilasi 25/12, Taskó 9/6, Lajsz 14 Cserék: Szabó 6, Eremiás -, Hajdú -, Balogh -, Drizner -, Czimer 3/3, Orosz -Vezetőedző: Szendrey Zsombor  

Kosársuli: Molnár 16/6, Varga Á. 15, Varga Z. 5/3, Bálint 7/3, Acimovic 4 Cserék: Perák -, Béres 2, Pavlovic 10, Rostás 2, Bodócsi 4 Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás a mérkőzés után azt mondta: „Gratulálni szeretnék a hazai csapatnak, hiszen maximálisan ki tudta használni valamennyi hibánkat. Úgy gondolom, hogy a héten nem megfelelő koncentráltsággal készültünk, és ez a meccsen ki is ütközött. Ellenfelünk – főleg a második félidőben – extra formában dobott, nálunk ugyanakkor egyéni jó teljesítmények sem voltak, és – ami a legrosszabb – csapatszinten sem úgy teljesítettünk, ahogy azt elvártam volna. Még egy gondolat: egyik szemem sír, a másik meg nevet, amiért az „ex-vásárhelyi” Drahos Gábor ennyire jól játszott, és tripla-duplát ért el. Neki én ezt külön köszönöm, de bízom benne, hogy a tavaszi visszavágón fordított eredmény fog születni.”

A tervek szerint legközelebb november 21-én a Sopron fog a Hódtói Sportcsarnokba látogatni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!