Ez történt ma – november 15.

120

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit!

A megyében 69 új koronavírus fertőzöttet azonosítottak, országosan 107 személy hunyt el. Egy Moszkvában élő magyar férfi már beadatta magának az orosz vakcinát. Elmondása szerint semmilyen mellékhatást nem észlel: sem pirosodást, sem fájdalmat, sem lázat nem produkált a Szputnyik V oltás első fázisának beadása után. Szombaton hét olyan kutyasétáltató volt, aki a megengedett 500 méternél távolabbra ment, 44 ember a közterületi csoportosulás, gyülekezés szabályait sértette meg.

Takács Miklós, az egyik hódmezővásárhelyi autószervíz vezetője elmondta, a téli gumiabroncs nagyobb blokkokból áll és sűrűbb a bordázata ezért jobban tapad és a síkos úton sem csúszik annyira – ezért ideje téli gumira váltani.

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Kapcsolat Központ 15,3 millió forintot kapott a vásárhelyi önkormányzattól, hogy jutalmat kapjanak a dolgozók. Márki-Zay Péter polgármester elmondása szerint valami oknál fogva Lázár János köszöntő levelével együtt adták át a dolgozóknak a jutalmakat.

Bíró László, művésznevén LeslieTheJudge fiatal tehetséges hódmezővásárhelyi rapper, vagy ahogy ő szereti mondani, inkább trapper. Hogy Hódmezővásárhelyen ki adta neki későbbi művésznevét, a város mely pontjain hol forgatta első videóklipjét, melyik a kedvenc NBA kosárlabda csapata, megtudhatják a Vásárhelyi Valóság legközelebbi számából!

A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt csapata 31 pontos vereséget szenvedett Tiszaújvárosban, ellenben az U-20-asok 82 pontos különbséggel nyertek az NBI/B-s kosárlabda bajnokságban.

Bár a vírus térdre kényszerítette az országot, azonban a Máté Taekwondonál továbbra is fontosnak tartják, hogy ne essenek ki az edzésből, és hogy élvezzék a sport örömeit.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!