Jutalmat is kapnak a vásárhelyi szociális dolgozók

685

Minden év november 12-e a Szociális Munka Napja. Hogy a városvezetés kifejezze háláját, a hódmezővásárhelyi szociális dolgozók elismerő oklevelet, egy szerény vendéglátást és többük pénzjutalmat kapott.

– A kiesett és a kormány által elvont forrásaink miatt szűkös anyagi helyzetünkben is örömömre szolgált, hogy Hódmezővásárhely polgármestereként, mint a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás (HTKT) elnöke támogathattam és jóváhagyhattam a Kapcsolat Központ igazgatójának, Bálint Gabriellának ajánlásai szerint mintegy 15,3 millió forint jutalom kifizetését a központ 179 dolgozójának – közölte Márki-Zay Péter.

A polgármester szerint ,,különösen öröm ez azért is, mert évek óta nagyon sok panasz érkezett hozzám az ágazati dolgozók alulfizetettségéről, az elismerés és megbecsülés hiányáról.” Közlése szerint például valaki 21 év alatt egyszer kapott 20 ezer forintos jutalmat, de azt is kötelezően fel kellett ajánlania másra.

A mai napon átutalt, az előző vezetés korában példátlan mértékű jutalmak mellett mind a 226 érintett dolgozónak elismerő oklevelet és egy szerény vendéglátást is küldenek a munkahelyükre, a vezető javaslatai szerint kiválasztott három legkiválóbb dolgozónak pedig személyesen fogják átadni a város elismerését, ők kiemelt jutalomban is részesülnek. Módosítani fogjuk továbbá a városi rendeleteket, hogy ne csak a közvetve városunkhoz tartozó Kapcsolat Központ, hanem az egyházi fenntartású család- és hajléktalansegítő intézmények munkatársait is elismerhessük – fűzte hozzá Márki-Zay.

,,Az egészségügyi ellátásban dolgozók mellett ők viselik a védekezés terhének oroszlánrészét, nemcsak tudásuk legjavát, hanem lelki erőforrásaikat is mozgósítva városunk érdekében. Sajnos éppen a veszélyhelyzet nem teszi lehetővé, hogy a Fekete Sas dísztermébe tervezett banketten, országos hírű előadóművész műsorával kedveskedjünk nekik, de remélem, hogy ezt jövőre már pótolni tudjuk”

– jelentette ki a polgármester.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!