Ez történt ma!

103

Lássuk mi történt november 12-én Hódmezővásárhelyen és a nagyvilágban.

Apró Zoltán Lajosné és dr. Szöllősi Sándor, mártélyi települési képviselők korábban még a képviselő-testületnek a feloszlatását szerették volna elérni, azonban azonnali hatállyal ők mondtak le képviselői mandátumukról. Több cikkben beszámoltunk már arról, hogy Mártélyon forr a levegő, ugyanis egyesek nagyon szeretnék Dr. Putz Anita független polgármestert elmozdítani a székéből. Megírtuk, minden bizonnyal éppen azok a képviselők, akikkel nyáron Lázár János beszélgetett a falu ügyeiről.

A koronavírus-járvány miatti korlátozásokkal összhangban szerdától nem látogatható a Tornyai János Múzeum, az Alföldi Galéria, az Emlékpont, valamint a Magyar Tragédia 1944 kiállítóhely – tájékoztatta oldalunkat a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ.

A szerdán életbe lépett járványügyi rendelet értelmében az éttermek nem fogadhatnak vendégeket, csak elvitelre főzhetnek. A hódmezővásárhelyi vendéglátásban dolgozók is próbálnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. A tulajdonosok szerint jelenleg a kiszállítás tűnik az egyetlen járható útnak. Elsődleges célként a munkavállalóik megtartását emelték ki.

A rendőrök 273 emberrel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megsértése miatt az elmúlt 24 órában – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Talán nincs olyan színházrajongó, akinél ne lenne otthon egy-egy korábbi Szabadtéri belépőjegy, szórólap vagy közös fotó a kedvenc sztárjával. A jövőre 90 éves fesztivál egy nagyszabású kiállítással emlékezik meg születésnapjára, melynek összeállításában a közönsége segítségét is kéri.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!