Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

18 órakor Időben, a Vásárhelyi Televízió műsorán – interjú Márki-Zay Péterrel

A Vásárhely TV Időben című műsorának vendége lesz ma 18 órától Márki-Zay Péter polgármester, aki az elmúlt, sajnos közel sem eseménymentes pár nap legfontosabb helyi történéseiről, tanulságairól beszélget Kozó Attilával.

A polgármester először is elnézést kért azért, mert viszonylag későn jöttek ki a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok. Ennek az oka az volt, hogy noha az Operatív Stábbal már 9 órakor megtárgyalták a fontosabb intézkedéseket, ám ezt a jogi irodának meg kellett szövegeznie, aminek összhangban kellett lennie a kevéssel éjfél előtt kijövő kormányhatározattal, és ez igényelt hosszabb időt.

A polgármester reagált egy cikkünkre is, amelyben egy geográfus szakértő azt mondta, Vásárhelyen talán kicsit lazábbak a szabályok az indokoltnál. A polgármester erre azt mondta, Hódmezővásárhelyen nem tartották indokoltnak a maszkviselés pontos helymeghatározását, mert sehol nincsen tumultus a városban. Egy áruház parkolója például nem is számít közterületnek, így ott tiltást sem vezethetnek be a kormányrendelet alapján. Egyébként a szabályozást a jövőben felülvizsgálják és hozzátette, örülnek annak, hogy a kormány ezeket a szabályokat nem általános jelleggel írta elő.

Szó esett a sűrített járatszámú helyi buszközlekedésről is. Fontosnak tartotta kiemelni Márki-Zay, hogy a közbeszerzést versenyeztetéssel fogják megoldani.

Az valóban igaz, mondta el a polgármester, hogy Jovány Gyula bemutatott egy tervet a körjáratok ideális útvonalával kapcsolatban, amely tervet a Volánbusz fogja majd kifizetni, nem a város. Ettől még akár Jovány Gyula is indulhat a buszüzemeltetésekre kiírt pályázaton is. Jelenleg, árulta el Márki-Zay Péter, 3 jelentkező van, és a legkedvezőbbet fogják kiválasztani. Korrupciómentes gyakorlatot szeretnének, és nem fognak senkit sem megfélemlíteni, és ezáltal kizárni a pályázatból.

Nagy port kavart a polgármester vasárnapi bejelentése az ebadóról, amelytől aztán később elállt. Hozzátette, az ebadó nem kulcskérdés a város költségvetése szempontjából, ez nem pénzkérdés. A földadó már az, erről is részletesebben fog az interjúban beszélni Márki-Zay Péter.

A bevétel-kiadások kapcsán, a műsorvezető, Kozó Attila rákérdezett arra, hogy mi lesz most a bezárt múzeum dolgozóival. Szerencsére a második hullámban a kormány ígérete szerint az itt dolgozó emberek bérének 50%-át átvállalja a kormány, ez nagy könnyebbség az önkormányzatnak is. Ez az ígéret most az első 30 napra szól, addig valami értelmes, hasznos munkát szeretnének biztosítani a dolgozóknak, hogy jövedelmük ne csökkenjen.

Végül két dolgoról esett még szó. Az egyik, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére a város fejlődik, ám sokszor épp a kormányzati döntéseknek az elhúzódása húz el és veszélyeztet 1-1 beruházást, mint például a Bethlen Gábor Református Gimnázium vagy a Kovács-Küry Időskorúak Otthona felújítását. Ám ennek ellenére is vannak munkálatok, elég csak a zsinagóga felújításáról beszélni.

Ma van a Szociális Dolgozók Napja, aminek az alkalmából jutalmat kaptak a vásárhelyi szociális dolgozók.

Tekintsék meg Márki-Zay Péter polgármesterrel készült interjút 18 órától a Vásárhelyi Televízió műsorán!

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!