Szegeden mindenhol kötelező a maszkviselés, Hódmezővásárhelyen csak meghatározott helyeken

2 698

Szegeden általános a maszkviselési kötelezettség, Hódmezővásárhelyen nem mindenütt. Mutatjuk, hol, és milyen szabályok mellett.

Hódmezővásárhelyen a Polgármesteri Hivatal közleménye szerint a kormánytól kapott felhatalmazás alapján a következő helyeken kötelező maszkot viselni:

  • a vasúti-, (Népkerti megálló és a Nagyállomás) és a buszpályaudvar területén
  • a buszmegállók területén
  • a piac teljes területén.

Fontos szabály, hogy a vendéglátó üzletben
• csak az ott foglalkoztatott személyek tartózkodhatnak
• más személyek csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében léphetnek be és csak az ehhez szükséges időtartamig tartózkodhatnak az üzlet területén. Ezen korlátozás kiterjed a vendéglátó üzlethez tartozó kerthelyiségre is.

Közterületen tilos a szeszes ital fogyasztása.

A Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a járvány elleni védekezés első ütemében meghozott, a lakosság ellátása céljából végzett üzleten kívüli kereskedelmi tevékenységre vonatkozó szabályok ismét hatályosak, azaz az ilyen tevékenység bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytatható a vendéglátó üzlettel, illetve napi fogyasztási cikket értékesítő üzlettel kötött szerződés alapján.

Ezen kívül viszont a saját maguk és mások egészségének megvédése érdekében olyan közterületeken is javasolják mindenkinek a maszk viselését, ahol nem tartható be biztonságosan a másfél méteres egymás közti távolság.

Szegeden Botka László polgármester bejelentette, hogy a mai naptól a város teljes belterületén kötelezővé teszik a maszk viselését.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!