Hódmezővásárhelyi lány képviseli hazánkat a Taekwondo Poomsae Világbajnokságon – először online, aztán reméljük élőben

266

László Alexa, a Máté Taekwondo csapatából fogja képviselni hazánkat a sportág világbajnokságán a női felnőtt 30 éves kor alatt korosztályban, tájékoztatta szerkesztőségünket a Máté Taekwondo & Hapkido KHSE. November közepétől felnőtt kategóriákban indul az online verseny.

Hosszú idő óta az első hivatalos Taekwondo Poomsae Világbajnokság küszöbén állnak, és ahogy írják, az a megtiszteltetés érte őket, hogy felkérték Alexát az élő verseny tesztelésére. Erre november 8-án került sor. A világ másik 7 versenyzőjével együtt tesztelhették azt az online teret, ahol majd a közeljövőben a döntősöket pontozzák.

Kanada, Mexikó, Fülöp-szigetek, Dánia, Ausztrália, Szenegál, Hongkong és Magyarország egy-egy kategóriájának legjobbjai már előre kipróbálhatták magukat, hogy milyen lesz a döntősök élő versenye a selejtezők után. A mai teszt megmérettetést minden szempontból hivatalos körülmények között rendezték meg. A bírák is a világ különböző tájairól gyűltek össze az online térben, hogy levezessék a mai tesztversenyt.

Erre a megmérettetésre csak a tesztelés szempontjából került sor, nem számít bele a közeli bajnokságba, tette hozzá Máté Gergő.

Nagyon örültem a megtiszteltetésnek, mert ez a verseny nem volt nyitott senki számára. Külön öröm és megtiszteltetés, hogy itt is és a VB-n is én képviselhetem Magyarországot a kategóriámban. A mai tesztverseny segített rájönni a hiányosságaimra, amit még ki tudok javítani a bajnokságig. – mondta el László Alexa. S hozzátette, nagyon jó érzés volt, hogy világbajnokokkal együtt tudott versenyezni.

Az Online 2020 Taekwondo Poomsae Világbajnokság selejtezői a novemberben feltöltött videók által kerülnek elbírálásra. S a legjobbakat a döntőben élőben fogják pontozni. Már készülnek Alexa selejtező videói, mellyel az elsődleges cél a selejtezőből való továbbjutás.

Fotók: Máté Taekwondo & Hapkido KHSE

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!