Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Parragh László (is) az önkormányzatok nadrágszíját húzná szorosabbra

Ahogy arról a korábbiakban írtunk, Orbán Viktor miniszterelnök Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével tárgyalt a mai napon, ahol arra kérte, tegyen javaslatokat a kis- és közepes vállalkozások megsegítésére. Parragh László megtette javaslatát, amit ha bevezetnének, a polgármesterek nem örülnének neki.

Arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök Parragh László elnökön keresztül a kis- és közepes vállalkozásokat segítő javaslatokat vár a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától.

Az RTL Klub híradója megszólaltatta Parraghot, aki elmondta javaslatait, amelynek fő pontjai: a társasági nyereségadó csökkentése és a helyi iparűzési adó egy évre történő felfüggesztése.
Az önmagában szépen hangzó törekvések azonban, ezek szerint egy évre, szinte teljesen kihúznák az önkormányzatok utolsó bevételeit is, hiszen a helyi iparűzési adó nem az állam, hanem az önkormányzat bevétele. Ennek mértéke az állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetén az adó évi mértéke az adóalap legfeljebb 2 %-a.

Orbán Viktornak ezen a héten történt, a rendkívüli helyzettel kapcsolatos bejelentése úgyszintén nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatokat az ingyenes parkolással, hiszen szintén az önkormányzatok fontos bevételeit veszi el ez az intézkedés.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!