Márki-Zay: Nagy öröm a magyaroknak is, hogy leváltották azt, aki ostobaságokat és hazugságokat állított

1 972

Beszámoltunk róla, Joe Biden nyerte az amerikai elnökválasztást. Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke is értékelte az eredményt.

Felidézte, amikor tavaly májusban Washingtonban számos republikánus és demokrata politikussal találkoztak, mindannyian egyhangúlag elítélték, ahogy Orbán Viktor leépítette a demokráciát, rasszista gyűlöletkampányokat folytat, de érthetően őket leginkább a kínai és orosz befolyás erősödése, a nyugati szövetségi rendszer elárulása zavarta. Trump volt az egyetlen Putyin-lekötelezett Washingtonban és Orbán barátja is volt.

,,Nagy öröm a magyaroknak, Amerikának és az egész világnak, hogy az Egyesült Államok kedden leváltott egy olyan elnököt, aki le akarta állítani a szavazatszámlálást (de csak azokban az államokban, ahol az neki kedvezőtlen volt), aki válogatott ostobaságokat és hazugságokat állított gátlástalanul, és megvetően nyilatkozott a nőkről, mexikóiakról, a szövetségesekről, de még a háborús hős John McCain-ről is”

– fogalmazott Márki-Zay.

Úgy véli, ,,szomorú időszak következik az Orbánhoz hasonló korrupt diktátorokra, ha Amerika végre fellép a körözött bűnözőket és terroristákat befogadó, egy orosz kémbankot Budapestre telepítő, amerikai (és magyar) komoly adófizető vállalatokat adóhatósági zaklatással, ÁFA-csalásokkal megzsaroló, a kínaiak előtt Európa kapuját kitáró Fidesz ellen.

Hozzátette, ,,Amerika négy év alatt bebizonyította, hogy még egy kimondottan közveszélyes elnök sem képes tönkretenni, nem képes a demokráciát Orbán mintájára felszámolni, az egyes államok, megyék és városok önállósága még az elnök szavánál is erősebb.”

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!