Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kevinnel indult az ötödik nemzedék

A mai világban, nyugodtan mondhatjuk, ritka szerencse és sok tényező szerencsés együttállása szükséges ahhoz, hogy egy családban 5 generáció is élhessen egyszerre. Márpedig Hódmezővásárhelyen, az egyik Eszperantó utcai tízemeletes legfelső szintjére három hete megérkezett az ükunoka, Baranyi Kevin Roland. A dédmama, Nagy Andrásné Rózsika mutatja meg nemcsak a kis jövevényt, hanem a nagy családot is.

Ma már annyira kitolódott a gyermekvállalás ideje, hogy ha nem is ritkák, de a dédszülők halála okán igen rövid ideig állnak fenn 4 generációs családok. Az, hogy az ükszülő is él még, pedig egyenesen szenzációszámba megy. Ilyen szerencsés családot látogattunk meg, ahol a kéthetes kis Kevin érkezésével, ha a kicsi édesanyjának családját nézzük, bizony 5 generáció él Hódmezővásárhelyen. Az oldalági rokonokról pedig nem is beszéltünk, ők az ország több pontján is alapítottak családot.

Érthető az a felhőtlen boldogság és derű, amivel a család fogadott minket. A kis Kevin most két hetes, édesanyja és ő is jól vannak, egészségesek. Nekik természetes az, hogy nagy családban nőnek fel. Az üknagymama, a 86 éves Hélya Mihályné (szül: Fodor Mária) azt mesélte, hogy az ő édesanyja még 10 gyermeket nevelt fel, és bár az utódok már kevesebb gyermeket szültek ennél, de mindenütt jellemző a 2-3 gyermek a családban. Így természetesen mindig fennáll az a kellemes gond, hogy mindig egyre több szék, sőt, egyre több asztal kell a közös családi ebédekhez. A dédmama, Nagy Andrásné (szül: Kovács Rozália, 63 éves) mesélte, hogy ha az ő családi ágát nézzük, akkor az ilyen alkalmakkor most, Kevin születésével, 18 embert kell fogadnia a lakásban. Több asztalt össze kell tolni ilyenkor, és ezek a legboldogabb napok a számukra.

Ha a manapság ritka dolgokról beszélünk, akkor meg kell említeni, hogy nem gyakori a 44 éves nagymama sem, de Nagy Anitát ez nem zavarja. Ő is 21 évesen szülte első gyermekét, Vanessza is most 22 éves. Mindegyik hölgy elmondta, hogy a munka és a család összeegyeztetésével soha nem volt gond, nem mehetett az egyik a másik rovására. Az ükmamától kezdve egészen Vanesszáig bezárólag. Ott jártunkkor tombolt a nőuralom, Kevinen kívül egyetlen férfiként a szintén büszke és boldog édesapa Roland volt. Bár Vanesszáéknál most egy ideig azért több férfi lesz.

Jelenlegi helyzetben viszont az sem lehetetlen, hogy a 6 generációs család is kialakul. Nem kell hozzá más, mint hogy Kevin hamar (de azért ne túl hamar) gyermeket vállaljon, és hogy Hélyáné több mint 100, talán 105-106 évig is éljen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!