Ezekkel a feltételekkel nem lehet rentábilisan üzemeltetni a mozit

353

Már csak hétvégéken vannak vetítések a vásárhelyi moziban, de a nem rég bevezetett járványügyi szigorítások ellehetetleníthetik a további üzemeltetést.

Október eleje óta csak péntektől vasárnapig lehet mozizni Hódmezővásárhelyen. A kormány napokban életbe léptetett új járványügyi szigorításai között szerepel többek között a mozik ültetési rendjének megváltoztatása is. Eszerint a színházakban és a mozikban csak három székenként ülhet egy ember, két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyek sem foglalhatók el – és ez alól nincs semmilyen kivétel.

A Cinema City pr- és marketing igazgatója a bejelentés után azt mondta, hogy bár a szabályt be fogják tartani, de azt nem tartják logikusnak. Ezért a Mozisok Országos Szövetsége állásfoglalást kért az operatív törzstől, hogy a szabályt hogyan kell értelmezni: emberenként vagy tranzakciónként kell-e kihagyni a két ülést.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ álláspontja szerint “járványügyi szempontból nem jelent további kockázatot, ha az egy háztartásban élők megváltott ülőhelyük számát figyelmen kívül hagyva mégis egymás mellé ülnek a vetítés alatt, azonban tekintettel arra, hogy ez a jogszabály konkrét szövegével ellentétes és az előírások betartásának ellenőrzése a kormányrendelet 5. §-a értelmében az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv hatáskörébe tartozik, kérem, hogy kérdésével forduljon az Országos Rendőr-főkapitánysághoz.”

Ezekkel a feltételekkel nem lehet rentábilisan üzemeltetni a mozit.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy négy tagú család szinte teljesen
elfoglal egy sort a vásárhelyi moziteremben. Ráadásul ez a szabályozás véleményünk szerint is életszerűtlen. Így például a tipikusan családi filmeken a gyermekek sem ülhetnek szüleik mellé – nyilatkozta lapunknak Horváth Szilvia. A filmszínház marketing vezetője hozzátette, az év végéig lennének nagy érdeklődésre számot tartó bemutatók: decemberre várható a Croodék, egy új családi film, a Nyúl Péter 2, aminek első része óriási siker volt, a Halála a Níluson és a Wonder Woman 1984 is. 

Cikkünk megjelenése előtt jelentették be, hogy a forgalmazó elhalasztja a Halál a Níluson és a Free Guy című akcióvígjáték idei premierjét.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!