Online petíciót indított egy vásárhelyi tanárnő

1 046

Egy középiskolai tanárnő online petíciót indított a veszélyeztetett tanulók és pedagógusok védelmében. Kezdeményezését néhány nap alatt 1656-an írták alá.

A pedagógus október 30-án indította el kezdeményezését az interneten. Online petíciójában úgy fogalmaz: félelemben lehetetlen magas színvonalon oktatni és tanulni. 

Szerinte az iskolákban a krónikus betegséggel küzdő tanulók és pedagógusok, illetve a veszélyeztetett korosztályhoz  (60 – 65 év) tartozó pedagógusok egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve. Az osztálytermekben nem kötelező a maszk viselése, a távolság tartása sok helyen nem lehetséges. Napi 7-8 órán át zárt térben van több száz diák és tanár, a tél közeledtével a megfelelő szellőztetés sem lehetséges. A tanárnő azt indítványozza, hogy a kormány tegye lehetővé a fent említett, valamilyen okból veszélyeztetett tanulók  számára a digitális oktatást az általános iskolák 7.-8. osztályaiban és a középiskolákban. Ez az intézkedés a gazdaságot nem befolyásolná károsan, hiszen a 13 – 18 éves gyermekekkel nem szükséges a szülőnek otthon maradnia.

A tanárnő azt indítványozza, hogy a kormány

  • tegye lehetővé a fent említett, valamilyen okból veszélyeztetett tanulók  számára a digitális oktatást az általános iskolák 7-8. osztályaiban és a középiskolákban. Ez az intézkedés a gazdaságot nem befolyásolná károsan, hiszen a 13 – 18 éves gyermekekkel nem szükséges a szülőnek otthon maradnia.
  • Tegye lehetővé a krónikus beteg és a veszélyeztetett korosztályhoz (60-65 év) tartozó pedagógusok részére, hogy választhassák a digitális oktatási formát!
  • Tegye lehetővé, hogy az idős, és/vagy beteg hozzátartozóval egy háztartásban élő tanulók és pedagógusok is választhassák a digitális oktatási formát!

Lapunk kíváncsi volt, milyen tapasztalatok sarkallták a pedagógust kezdeményezése elindítására, de megkeresésünkre eddig nem reagált.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!