Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Felfüggeszti az oktatást, de tárgyalásokat kezd a kuratórium az SZFE-n

Felfüggeszti az oktatási tevékenységet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) az ott oktatók és hallgatók által ebben az összetételben el nem ismert alapítványi kuratórium. A kuratóriumnak az erről szóló levél az SZFE honlapján olvasható.

A levélben, amelyet Rátóti Zoltán kuratóriumi tag látott el aláírásával, azt írják, hogy nem teljesülnek az épületen belül a higiéniás viszonyok nem kielégítőek, a baleset-, és tűzvédelmi előírások nem érvényesülnek. Mindezek következtében a kuratórium úgy döntött, hogy az őszi szünetet követően az oktatás a helyzet tisztázásáig felfüggesztésre kerül, a dolgozók pedig november 1. után is home officeban dolgoznak.

A kuratórium szemmel láthatólag nem érti, mi az oktatók és a diákok ellenállásának az oka. Nem a modellváltás, hanem annak hirtelen „felgyorsítása”, az azzal kapcsolatos szakmai párbeszédnek a kormányzat és a most kinevezettek részéről történő teljes elutasítása, és a folyamatosan nem csak kritikus, de sértő üzenetek, célozgatások is.

Mindezen felül azonban felkérnek 3-3 tanárt és hallgatót, hogy november 2-án 11 órakor jelenjenek meg a Bajor Gizi Színészmúzeum tárgyalójában egyeztetésre. Ez lehet akár előrelépés, mert amikor legutóbb ilyen egyeztetésre mentek a hallgatók, akkor Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos arra hivatkozva, hogy hallgatók nem vehetnek részt a tanácskozáson, inkább lemondta az eseményt, minthogy szóba álljon velük. Ebből a nézőpontból Rátóti levele mindenképpen előrelépés. Hogy tényleg az-e, az hétfőn délután kiderül.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!