Ez történt ma! – Videóval!

309

Nézzük mi történt Hódmezővásárhelyen, és a nagyvilágban október 29-én csütörtökön.

Ma írták alá azt a szerződést, melynek értelmében decemberre elkészülnek a strandfürdő és a hozzá tartozó kemping fejlesztéséről szóló tervek. Márki-Zay Péter polgármester úgy látja, hogy a beruházásnak köszönhetően a vásárhelyi strand felveheti majd a versenyt a régió többi létesítményével.

Hatékonyabbak és sok időt tudnak megspórolni azok a fiatalok, akik birtokában vannak a gépírásnak. Ezért az önkormányzat az általános iskolák felső tagozatos diákjai számára ingyenesen teszi lehetővé a 10 ujjas vakírást elsajátító tanfolyamot. A heti kétszer, hétfő és szerda délutánonként megvalósuló 50 órás oktatás az őszi szünet után kezdődik a Németh László Városi Könyvtárban. Az idegennyelvi kurzus után ez a következő programeleme annak a fiatalokat támogató képzésnek, amelyet a város első embere még választási programjában ígért meg. Kattintson a linkre még több információért!

https://www.facebook.com/watch/?v=917136978693859

A régészeti kutatásoknak soha nincs vége- hangsúlyozta dr. Raczky Pál, az ELTE egyetemi tanára tegnap a Tornyai János Múzeumban rendezett előadáson. A közel egy évszázaddal korábban Hódmezővásárhelyen és környékén felfedezett halmokról szerzett tudás ugyanis napjainkban tovább bővíthető. Speciális technikai módszerek bevetésével többek között a méltán híres, Kökénydombot is újra górcső alá vették a régészek, hogy annak 7 ezer éves történetét alaposabban megismerhessék.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvtvvasarhely%2Fvideos%2F1017518732096231%2F&show_text=false&width=560

Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő jelezte portálunk felé, hogy bár a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány (VÁFIKA) ingatlanja előtt valóban volt egy kisebb jogvita a szomszéddal, ám minden ellenkező értesülés ellenére sem vonták rendőri intézkedés alá, nem részesült rendőri figyelmeztetésben.

Sajnos rájár a rúd Csongrád-Csanád megye településeinek első embereire. Molnár Róbert után Király László, Deszk vezetője, valamint Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere vonult karanténba koronavírus fertőzés miatt.

Végül…

Október 28-án Magyari Péter, a 444 újságírója volt Gulyás Márton vendége a Partizán Youtube csatornáján. A beszélgetés témája a Magyari által készített tízrészes riport-sorozat, amelynek a témája a 2018-as országgyűlési választások körüli ellenzéki tárgyalások, valamint az a kérdés, hogy végül miért hiúsult meg az összefogás, ami a Fidesz-KDNP újabb kétharmados győzelméhez vezetett.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!