Hétfőtől tovább szigorít Németország

313

Be kell zárniuk a vendéglátóhelyeknek, készételt csak elvitelre adhatnak ki, de a színházakra, az operákra és a koncerttermekre is lakatot tesznek. A kisboltok, az általános iskolák és az óvodák azonban továbbra is működhetnek – állapodott meg Angela Merkel kancellár a tartományi vezetőkkel szerdán.

Az iskolák és az óvodák ugyanakkor továbbra is működhetnek, ugyanez vonatkozik a kiskereskedelemre, az üzletekre is. A profi sporteseményeket ismét csak nézők nélkül rendezhetik meg, ebbe a Bundesliga mérkőzései is beletartoznak – közölte a kancellár és a miniszterelnökök tárgyalásáról szóló előzetes jelentésében a DPA német hírügynökség és a Bild című napilap.

Szigorítások lépnek életbe a közösségi életben is Németországban. Egy családnak csak egy másik családdal (háztartással) szabad találkoznia, egyszerre legfeljebb tíz embernek. Arról azonban, hogyan lehetne a magántulajdon megsértése nélkül ellenőrizni és büntetni a magánrendezvények résztvevőit, továbbra sincs egyetértés a politikusok között.

Szerdán ismét rekordot döntött (14 964) az új megbetegedések száma Németországban. A Robert Koch Intézet adatai szerint egy héttel ezelőtt még feleannyian, 7595-en betegedtek meg. A Covid–19-hez köthető halálesetek száma a hétvégén meghaladta a 10 ezret.

A legrosszabb helyzetben a főváros, Berlin, valamint Bréma, Hessen és Észak-Rajna–Vesztfália van.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!