Ülésezett a hódmezővásárhelyi operatív stáb

273

- Hirdetés -

Ezen a hétfőn sem maradhatott el a hódmezővásárhelyi operatív stáb ülése, amelyen a múlt hét fontosabb eseményeit vették górcső alá.

A rendőrség tájékoztatása szerint 91-ről 132 főre nőtt a városban karanténban lévők száma, tájékoztatott a polgármesteri hivatal gyorshír szolgálata.

A piacon csupán szóban kellett többeket figyelmeztetni a maszk helyes használatára. Laczkó Judit, a lakosságszolgálati iroda vezetője elmondta, hogy az esküvők rendben zajlanak. Abban az egy esetben, amikor a szűk család létszáma is meghaladta a 10 főt, méltányosságból engedélyezték a 14 fő részvételét. Az iroda kisebb létszámmal, de fennakadás nélkül tudja fogadni az ügyfeleket. 

A hivatal egészéről elmondható, hogy nagyjából a dolgozók fele van home office-ban. Bízunk benne, hogy ezzel, és az eddigi szabályok további szigorú betartásával megakadályozható a betegség hivatalon belüli további terjedése. 

- Hirdetés -

Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ vezetője elmondta, nincsen egyik idősotthonban sem fertőzés. Más intézményben bár vannak sajnos betegek és karanténban lévők is, a bölcsödékben, a mindszenti házi segítségnyújtási szolgálatnál, illetve a már említett idősotthonokban azonban nem volt megbetegedés. Ugyanez a hajléktalanszállóra is érvényes, ott sincs jelenleg igazolt covid-eset.

Mester János házorvos arról számolt be, hogy nagy mértékben megnőtt a betegforgalom a rendelőjében, sok a felső légúti hurutos beteg. Sok viszont a fegyelmezetlenség is sajnos, az utóbbi időben többen bejelentkezés nélkül érkeztek hozzá. Azonban, hogy elkerülhető legyen a betegek váróban való találkozása, fertőzések ottani átadása, szabály szerint telefonon kell bejelentkezni. A háziorvosok minden esetben igyekeznek még ugyanarra a napra időpontot adni. Elhangzott, hogy pánikra nincs ok, bár jelenleg sok a hurutos eset, a most fellépő légúti megbetegedések nagy részét nem koronavírus okozza, és is nem kell minden tünetnél rögtön covid-ra gondolni.

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy bár a rendezvények megtartása továbbra sem tiltott, viszont nagyon ajánlott ezeken is az óvintézkedések betartása, különös tekintettel a maszkviselésre, fertőtlenítésre.

A közeledő halottak napi temetőlátogatásokkal kapcsolatban kérik a lakosságot, hogy saját és mások védelme érdekében ügyeljenek a távolságtartásra és a tumultus kerülésére, ezen kívül ajánlják itt is a maszk használatát. Az idősebbeknek azt tanácsolják, amennyiben megoldható, már hétvége előtt látogassanak ki szeretteikhez.

Fontos, hogy hurutos megbetegedés esetében először mindenképpen telefonon egyeztessenek háziorvosukkal, illetve hogy a maszkkal ne csak a szájat, hanem az orrot is takarjuk.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!