30 éve a mai napon alakult meg az első szabadon választott közgyűlés Hódmezővásárhelyen

197

- Hirdetés -

A mai napon Hódmezővásárhely első, szabadon választott közgyűlésének emlékére rendeznek Díszközgyűlést 16 órától a Városházán. Az eseményen részt vesz számos egykori képviselő is. Cikkünket videóval és tudósítással hamarosan frissítjük.

- Hirdetés -

Magyarországon 1990-ben tartották az első szabad választásokat, ezen belül is szeptember 30-án az önkormányzati választások első, majd október 14-én a második fordulóját. A választások után első alkalommal, október 26-án összeülő közgyűlésnek volt az a feladata, hogy polgármestert válasszon (1990-ben még nem lehetett közvetlenül polgármesterekre szavazni). 

Az első közgyűlés azonban eredménytelen volt ezen a téren, ugyanis egyik jelölt sem kapta meg a 28 tagú testület ⅔-ának szavazatát. Így a második, november 6-i ülésre maradt a döntés, amikor egy egyéni javaslat alapján szavazták meg Dr. Rapcsák Andrást Hódmezővásárely első szabadon választott polgármesterének. 

A legérdekesebb és fennmaradt 1990-es eseményekről szóló videóösszeállítást és a 16 órakor kezdődő ünnepi Díszközgyűlésről szóló tudósítást is megtekinthetik hamarosan itt a Hódpressen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!