Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Gulyás Gergely: Lázár Jánosra szüksége van a Fidesznek

Az soha nem volt kérdés, hogy Lázár Jánosra szüksége van a Fidesznek – mondta péntek este Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Polgári Mulató ,,Őszintén” pódiumbeszélgetésén az ATV beszámolója szerint.

Gulyás Gergely a Lázár János esetleges visszatérését firtató kérdésekre úgy kezdett válaszolni, hogy ,,miután nem…”. De aztán azt mondta: Lázár János döntött úgy, hogy miután nyolc évig a frontvonalban harcolt, és hat évig vezette a Miniszterelnökséget, nem kíván kormánytisztséget vállalni, ezért mondhatnám, az, hogy milyen tisztséget vállal, ,,az tőle függ”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is hozzátette, Lázár Jánosnak kétségkívül most is sok feladata van, a tenisz szövetség elnöki posztját, a Mezőhegyesi Ménesbirtokot és a dohányzás ellenes feladatokat említette. ,,Ha ennél is többet vállal, nyilván azzal gazdagítja a Fidesz közösségét” – mondta.

De a Fidesz készen áll erre? – kérdezték. Gulyás Gergely azzal reagált, hogy a Fidesz 2010 és 2018 közötti évei igen eredményesek voltak, ,,amikor Lázár János komoly feladatot vállalt”. Amikor a műsorvezetők ezek után a volt kancelláriaminiszter ,,örökösének” nevezték, a miniszter nevetve csak annyit mondott,  ,,nem jogi értelemben”.

Arra pedig, hogy megítélése szerint Lázár János most azt készíti-e elő, hogy visszatérjen az országos politikába, Gulyás Gergely úgy válaszolt: kellően tiszteli Lázár Jánost ahhoz, hogy úgy gondolja, egy rá vonatkozó kérdést nem neki kell megválaszolni.

“Az soha nem volt kérdés, hogy Lázár Jánosra szüksége van a Fidesznek”

– reagált a következő kérdésre, hozzátéve: Lázár János több interjújában is elég részletesen elmondta korábban, hogy úgy érezte, azután, hogy frakcióvezető, államtitkár és Miniszterelnökséget vezető miniszter is volt, már nem akar több kormánynak a tagja lenni 2018 után.

Nyilván ez az elhatározás nála sem örökre szól” – jegyezte meg Gulyás Gergely – de ‘18-ban ez volt a helyzet.

A műsorvezetők közbevetésére, hogy Lázár János azért a mostani interjúiban más feladatokról is beszélt, Gulyás Gergely ezeket összességében úgy értékelte: amit Lázár János elmondott, azt valóban lehet úgy értelmezni, hogy ő a kormányzati munkához képest kevésbé intenzív év után most ,,arra is készen áll, hogy nagyobb feladatot vállaljon”.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!