Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

100 millióval csökkent a vásárhelyi kórház adóssága két hónap alatt

Közel 100 millióval csökkentette tartozásállományát augusztusban és szeptemberben a vásárhelyi kórház a Magyar Államkincstár kimutatása szerint. Szentesen és Szegeden viszont tovább nőtt fekvőbeteg ellátóhelyek adóssága.

A július végi 763 millióról 665 millió forintra mérsékelte tartozásállományát a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ szeptember végére. A Magyar Államkincstár kimutatása arról is tanúskodik, hogy a megye másik két fekvőbeteg ellátó intézményének ez idő alatt jelentősen nőtt adóssága. A szentesi kórháznál 779-ről 915 millió forintra, a Szegedi Tudományegyetemnél 1 milliárd 846 millióról 2 milliárd 98 millió forintra emelkedett ez a tétel.

Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány összege szeptember 30-án 54,1 milliárd forint volt.

A tartozásállományból 41,6 milliárd forint az egészségügyi intézményeknél halmozódott fel – beleértve a járó- és fekvőbeteg szakellátás intézményeit, az egészségügyi ágazati háttérintézményeket, valamint a klinikai központtal rendelkező felsőoktatási intézményeket.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!