Újra rákérdezett Vadai Ágnes a Pávás házra

531

- Hirdetés -

Ismét rákérdezett Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő, ki árazta a be a vásárhelyi Pávás házat, illetve ezúttal arra is kíváncsi volt, mennyiért cserélt gazdát az állami ingatlan. Nem lett okosabb.

Nem nyugodott bele Vadai Ágnes, hogy nem kapott érdemi választ arra, ki volt az értékbecslő a Pávás ház esetében, amit az állam versenyeztetés nélkül eladott egy helyi gyülekezetnek. Első körben csak annyit írtak neki, a pénzügyi tárca a kormányhatározatnak megfelelően járt el.

- Hirdetés -

A második, októberi nekifutásnál konkrétabb akart lenni a DK-s politikus – ezt írta Varga Mihály pénzügyminiszternek:

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a korábbi írásbeli kérdésemre adott válasza teljesen értelmetlen, ezért ismételten felteszem a kérdésemet. Talán másodszor sikerül megérteni a kérdésem. Megjelent egy hódmezővásárhelyi állami ingatlan versenyeztetés mellőzésével történő értékesítéséről szóló kormányhatározat. Ebben rögzítésre került, hogy a Magyar Államkincstár versenyeztetés mellőzésével értékesítse az ingatlant a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség részére legalább a független ingatlanforgalmi szakértő által megállapított forgalmi értéken. Kérdezem Önt:

1. Mely vállalkozás a független ingatlanforgalmi szakértő a 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 33. szám alatt található ingatlan esetében?

2. Mekkora volt a független ingatlanforgalmi szakértő által megállapított forgalmi érték?

A válaszadó ismét Tállai András volt, aki a pénzügyminiszter megbízásából csak annyit írt: „korábbi írásbeli kérdésre adott válaszomat változatlanul fenntartom.”

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!