Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay Péter a legnépszerűbb ellenzéki politikus

A hvg360.hu közölte a Medián október elején készített felmérésének az eredményeit. A felmérés nem az ellenzéki szavazók véleményét mutatja, a megkérdezettek reprezentatív mintájába a kormánypártok hívei és a pártot nem választók is beletartoztak.

A felmérés szerint az ellenzéki politikusok között, bár nem Márki-Zay Péter a legismertebb, az őt ismerők közül 35% tartja népszerűnek, ezzel ő a legnépszerűbb ellenzéki politikus. Szorosan követi Karácsony Gergely 34%-al. Kettőjüket tehát a szavazókorú népesség több, mint egyharmada tartja alkalmasnak „fontos politikai szerepre”.

Az élmezőnyben szerepel még Szél Bernadett (30%), a jobbikos Jakab Péter (30%) és Hadházy Ákos, aki a DK-s Dobrev Klárával és a momentumos Donáth Annával 27%-ban népszerű. A listában a középmezőny alján, de a DK elnökét, Gyurcsány Ferencet és az MSZP társelnökét, Tóth Bertalant megelőzve szerepel a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László, akit sokan nem is tartanak ellenzéki szereplőnek.

A bontakozó ellenzéki együttműködésből ugyancsak kimaradó Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a közelmúltban színre lépett új pártok, mint a Volner Párt (névadója az ex-jobbikos Volner János) és az ISZOM mozgalom első emberei (utóbbi a volt MSZP-s Szanyi Tibor pártja) nem teljesen ismeretlenek, de népszerűség tekintetében a sereghajtók között foglalnak helyett.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!