Vizsgálatot indított a kamara, miért rúgta ki a rektor az ellene etikai vizsgálatot indító orvost

300

- Hirdetés -

A Magyar Orvosi Kamara a sajtóból értesült arról, hogy 2020.10.12-én Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora szakmai indokokra hivatkozva elbocsátotta a korábban ügyében etikai vétség gyanúja miatt eljárást kezdeményező Dr. Horváth Szatmárt. A kamara a kialakult helyzetet megvizsgálja és az érintettek meghallgatása után dönt a következő lépésekről – közölte a szakmai szervezet.

A szervezet elnöksége számára kiemelten fontos az átlátható, tisztességes viszonyok között működő egészségügy megteremtése. Ebben kiemelt fontosságú az etikai bizottságok munkája, mely a legnehezebb kamarai feladatok egyike. Az etikai bizottságok működésének függetlensége és biztonsága az orvostársadalom és a betegek kiemelt érdeke. Amennyiben az előzetes vizsgálat jogsérelem vagy etikai vétség gyanúját veti fel, a Kamara megteszi a szükséges lépéseket: a sértett számára jogi segítséget biztosít és eljárást kezdeményez a jogsértő ellen.

- Hirdetés -

– írta közleményében a Magyar Orvosi Kamara.

Mint arról beszámoltunk, Rovó azonnali hatállyal Horváthot a munkavégzés alól egy 15 pontos indoklás kíséretében, amely többek közt szándékos kötelezettségszegéssel vádolta az orvost. Felmerült az is: az elbocsátás esetleg nem függhet-e össze azzal, hogy a MOK megyei etikai bizottsága Horváth elnöklete alatt döntött úgy, hogy vizsgálatot indít Rovó ellen, miután a rektor koronavírusosan operált.

Az elküldött orvos később bejelentette, valós lehetőség, hogy elhagyja az országot is a családjával.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!