Márki-Zay Péter: Egy éve győztünk!

- Hirdetés -

Élőben jelentkezett Hódmezővásárhely polgármestere a Facebook oldalán. A szokásos heti összefoglalóban most arról beszélt, hogy egy éve, ezen a héten szereztek többséget, és kezdődhetett el a megígért 30 pontos fejlesztés.

A polgármester az elsők között említette, hogy sikerült 100 százalékosan eltörölni az építményadót, négy új üzem fog épülni az Ipari Parkban, visszaállították a Vásárhelyi Televíziót, elindították hírportálunkat a Hódpress.hu-t, és kétheti sűrűséggel megjelenik a Vásárhelyi Valóság print újság.

Márki-Zay Péter kiemelte, hogy megkezdődött a vásárhelyi diákok nyelvvizsga programja, három új gyalogátkelő létesült, és egy okos zebra is segít a biztonságos közlekedésben. Átlátható összeggel, 27 millió forinttal támogatták az egyesületeket, köztük a Vásárhelyi Állatvédőket, emellett átvilágították a városi cégeket, felszámolták a korrupciót.

– folytatta.

Rendezték a lakásügyeket, az eddig elmaradásban lévő lakók azt választották, hogy fizetési megállapodást kötnek az önkormányzattal, és tartózásukat megfizetik.

- Hirdetés -

A polgármester a bejelentkezésben beszélt arról, hogy több száz millió régi adósságot törlesztett az eltelt egy év alatt. Elindították a Petra modellprogramot, a gyerekek felzárkóztatása miatt.

Márki Zay elmondta, hogy a Fidesz sem tétlenkedett az elmúlt egy évben, véleménye szerint az új Könyvtár és Tudásközpont miattuk nem valósulhatott meg a városban.

Szerinte, ha a Fidesz leállít egy projektet, és a város nem kap pénzt, a Fideszes szórólapok szerint ő a hibás, ilyen papírból nemrég ismét került a vásárhelyi postaládákba.

A város első embere a jó hírek között említette, hogy a héten kiderült, 170 millió forintot nyert nyolc vásárhelyi cég, és elindult a Városkártya program is, melyre már sokan regisztráltak.

Folyamatban van az, hogy minden emeletes házban legyen lehetőség szelektíven gyűjteni a szemetet, ez is egy ígéret volt egy évvel ezelőtt. A polgármester tájékoztatott élő videójában, hogy folyamatosan fogja értesíteni a lakosságot arról, hogy az ígéretek megvalósítása éppen milyen stádiumban van.

A fenti videón megnézheti az egész beszámolót, amelyben Márki-Zay Péter levonta a múlt heti borsodi választás hat tanulságát is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!