Lezárt nyomozás: belvárosi kiállítóhelyről lopott szobrot egy vásárhelyi férfi

- Hirdetés -

Kihallgatásán a férfi beismerő vallomást tett, vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A megtartott kutatás során a rendőrök lefoglalták a műalkotást, amit visszaadtak a tulajdonosnak – adta hírül a rendőrség honlapja.

- Hirdetés -

A megalapozott gyanú szerint a 43 éves férfi 2020. augusztus 13-án valamivel 11 óra előtt sétált be a belvárosban lévő épület egyik kiállítótermébe. Amikor megbizonyosodott arról, hogy senki sem figyeli, az egyik állványról leemelt egy szobrot, és a hátitáskájába rejtette azt. Ezt követően sietősen távozott. Az elkövető zavart viselkedése feltűnt az egyik alkalmazottnak, aki körbenézett a helyiségben, és észrevette a bronzszobor hiányát. A nő haladéktalanul értesítette a rendőrséget.

A terület körzeti megbízottjai adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményeként két órán belül megállapították a gyanúsított személyazonosságát, akit a városban elfogtak, ezt követően a rendőrkapitányságra előállítottak. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az ügyészségnek – közölte a police.hu.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!