A nehézségek ellenére 2020 biztosított Hódmezővásárhely működése számára

- Hirdetés -

Pénteken a Kertvárosi Olvasókörben tartott fórumot dr. Kis Andrea és Krupiczer Ferenc. A város anyagi helyzete mellett a városrész ügyeit is érintették.

Rövid tájékoztatójában dr. Kis Andrea alpolgármester ismertette: nincs könnyű helyzetben a város, az állam elvette a gépjárműadót, a korábbi adósságokat fizetik vissza, a strand pedig komoly veszteségeket szenvedett el. Ugyanakkor a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően ez az év biztosított az önkormányzat számára. Sőt ezen túlmenően 25 millió forintot tudtak adni a város civil szervezeteinek.

Elmondta, 39 játszótér van Hódmezővásárhelyen, a Máltai Szeretetszolgálattal közösen játszótér felújítási programot indítanak.

- Hirdetés -

Az alpolgármester kérdésre válaszolva elárulta: rész előrelépés történt, hogy az önkormányzatok közvetlenül EU-s támogatásokhoz jussanak, Ujhelyi István szocialista EP-képviselő közlése szerint az egészségügy és a klímavédelem területén.

Krupiczer Ferenc elismerte, voltak problémák a fűkaszálással, de amikor jelezték, akkor a HMSZ munkatársai kép napon belül intézkedtek. A képviselő szerint egyébként nem volt rosszabb a fűnyírás a városban, mint 2-3 évvel ezelőtt. Köszönetét fejezte ki a civileknek a szemétszedési akciók miatt, hiszen nekik is köszönhetően soha nem volt ilyen tiszta a város.

Az egyik lakos felvetette, hogy a Hóvirág utcát lehetne-e lakóövezetté nyilvánítani, hiszen nem tartják be a 30-as táblát az autósok. Krupiczerék fel fogják vetni a következő közlekedésbiztonsági tanácson, de szerinte az lenne a megoldás, ha sűrűbben lenne kint traffipax.

Egy másik hozzászóló elárulta, hogy 44 éve él a Munkácsy utcában, ismeretei szerint 1964-ben kezdték el ott a járdákat építeni. Azóta igencsak megviselt, rossz állapotban van, a fák gyökerei a járdát felnyomták. Válaszként elhangzott, hogy zajlik a tuskók kiszedése, de a munkát nehezítik a közmű vezetékek. A Munkácsyn új járdát építenek a szolgáltatóház oldalában, lehet, hogy még az idén.

A fórumon szóba került még, hogy a volt Sárkány üzletben ifjúsági klub létesül és megvizsgálják a tram-train beruházás miatt elbontott buszmegállók újrafelhasználását.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!