24 idős elhunyt, szigorítana a kormány

- Hirdetés -

791 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  44 816 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 24 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1109 főre emelkedett.

13 580-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 30 127 fő. Az aktív fertőzöttek 32%-a, az elhunytak 42%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 1693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 185-en vannak lélegeztetőgépen.

Csongrád-Csanád megyében 85-tel nőtt, így 1961-re emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában.

- Hirdetés -

Szigorítana a karanténkötelezettség szabályain a kormány. Semjén Zsolt KDNP-s képviselő péntek este nyújtotta be a törvénymódosító javaslatot, amely szerint

50 helyett már 150 ezer forint bírságot kell fizetni, ha valaki idő előtt elhagyja a hatósági karantént.

A javaslat arról is rendelkezik, hogy ha valaki egy nap többször is megszegi karanténkötelezettséget, akkor újra és újra megbüntethető, de az egy nap alatt kiszabható bírságok összege legfeljebb 600 ezer forint lehet.

Felgyorsítanák és egyszerűsítenék a hatósági karantén megállapításának eljárását. Nem kell majd közigazgatási határozatra várni, ha valaki külföldről jön be, elég lesz csak a határátlépésnél megmondani a rendőröknek azt a címet, ahol a hatósági karantént el szeretnénk tölteni.

A javaslat szerint emellett arra is lehetőség lesz, hogy 24 órával az országba történő belépés előtt elektronikusan megadjuk a karanténlakás címét és a személyes adatainkat, így a határellenőrzés is jóval gyorsabb lesz.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!