Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Havasi Katalin nem bocsát meg

Nem bocsát meg Havasi Katalin Márki-Zay Péternek, bár pontosan már nem tudja mi is sértette meg. Ma volt annak a bűnvádi eljárásnak a békéltető tárgyalása, amit Havasi Katalin indított Dr. Márki-Zay Péter polgármester ellen, rágalmazás vétsége miatt.

Havasi Katalin, a Hódmezővásárhelyi Fidesz elnöke egy tavaly januári, a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálatán megjelenő facebook-poszt miatt, rágalmazásért perelte be Dr. Márki-Zay Péter polgármestert.

A posztban amúgy azt írják, hogy Gajzerné Havasi Katalin és családja 2018. tavaszi németországi útjának repülőjegyét a polgármesteri hivatal kabinetirodája rendelte meg, majd a polgármester-csere után ennek dokumentációja eltűnt.

Árva László és felesége – akik szintén utasként érintettek voltak – befizette az út város által kiszámlázott költségeit, Havasi Katalin azonban megtagadta a számára jelentéktelennek mondott összeg megfizetését.

A magánvádas peres eljárásban tárgyalás nélkül már döntött a bíró, ennek során 1 millió forint befizetésére ítélték Márki-Zay Pétert.

Ám Havasi Katalin bűnvádi eljárást is indított, ennek békéltető tárgyalása ma délben volt Szegeden.

Márki-Zay Péter polgármester és Hamvas Ödön ügyvéd közösen nyilatkoztak a Vásárhelyi Televíziónak

Márki-Zay Péter polgármester és ügyvédje, Hamvas Ödön a Vásárhelyi Televíziónak  elmondták, hogy Havasi Katalin már nem is tudta felidézni azt a mondatot amin megsértődött. A poszt egésze és címe volt sértő számára. Nem volt hajlandó megbocsátani, így a peres eljárás folytatódik majd.

Havasi Katalin, aki amúgy Fekete Ferenc volt képviselővel jelent meg a tárgyaláson, a Vásárhelyi Televíziónak nem nyilatkozott.

Tatár Zoltán jegyzőtől megtudtuk, hogy az önkormányzat egyébként a repülőjegy-vásárlás kapcsán, a törölt dokumentáció miatt is feljelentést tett, ám a szentesi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!