Elhagyja az országot a kirúgott szegedi orvos

- Hirdetés -

Külföldre költözik a Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei etikai bizottságát vezető szegedi pszichiáterprofesszor, akit hétfőn rúgott ki az SZTE rektora.

Ön 2014. szeptember 10. napján Facebook-oldalán konkrét betegellátási tevékenységhez kapcsolódóan tett közzé bejegyzést önmaga mizerábilis helyzetének hangsúlyozásával – egyebek mellett ezzel indokolta a Szegedi Tudományegyetem rektora, hogy hétfőn azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól Horváth Szatmár pszichiáterprofesszort.

- Hirdetés -

Az elmeorvos volt az, aki a Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei etikai bizottságának elnökeként úgy határozott, hogy vizsgálatot indít Rovó László rektor ellen, mert a gyanú szerint koronavírusosan műtött.

A Telexnek nyilatkozó Horváth azt mondta, kénytelen meglépni, hogy külföldre menjen. “Három gyerekem van, akiket egy szabad, nyílt társadalomban szeretnék felnevelni.”

A Szegedi Tudományegyetem tegnap rövid közleményt adott ki. Azt írták:

“a cikkek, nyilatkozatok hamisan összemossák a jogviszony megszűnésének kiváltó okait a munkavállaló közéleti szerepvállalásával. Ezt az Egyetem határozottan és egyértelműen visszautasítja. A munkáltatói intézkedéseknek intézményünkben minden esetben alapos és megfelelően alátámasztott indokai vannak. A híreszteléseket jelen tájékoztatáson felül nem kívánjuk kommentálni.”

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!