Kalapács és béke

- Hirdetés -

Egy helyi hírportál szerint politikai ellentétektől hangos a vásárhelyi Nyugdíjas Lakópark. A cikkben, ami egy olvasói levél alapján íródott, a nemrégiben elhelyezett sütögető rongálásáról is említést ejtenek. A nyugdíjas lakópark lakói szerint nem a politika miatt vannak feszültségek, csupán egy-két társuk kellemetlenkedik. 

Horváthné Karasz Éva a nyugdíjas otthon lakója elmondta, hogy sütögetni készültek páran, amikor észrevették a szándékos rongálást. A sütögetőn szabad szemmel már nemigen lehet észrevenni a kalapácsnyomokat, merthogy valaki – úgy tűnik – kalapáccsal verte a burkolatot. Amikor frissek voltak az ütések, jobban látszott a nyomuk. Szerencsére a sütögető burkolatán nem olyan könnyű kárt tenni.

A Nyugdíjas Lakópark az önkormányzattól kapta a sütögetőt

Lénárt Miklós a lakópark igazgatója szerint egyértelmű, hogy nem idegen vandálok próbáltak kárt okozni, ugyanis főleg a koronavírus miatt szigorított belépési rend szerint lehet az intézménybe belépni, a portán regisztrálni kell, hogy ki, mikor és melyik apartmanba megy.

- Hirdetés -

Az említett cikket a lakók nyilvános Facebook-csoportjában is megosztották, ahol Páldy Gyula, az olvasókör elnöke csak ennyit reagált:

Horváthné Karasz Éva is ezen a véleményen van és elmondta, hogy a közösségi alkalmaknak semmilyen politikai színezete nincs. 

Soha nem szoktunk politizálni – mondja –  annál is inkább, mert nagyjából tisztában vagyunk a lakótársak hozzáállásával, és olyanok is jönnek közénk jó szívvel, jól érzik magukat, akik a másik oldalt képviselik, és nincs ebből probléma.

Szerettük volna a „másik oldalt” is megszólaltatni, de a véleményvezér hölgy nem akart nyilatkozni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!