Jelöléseket várnak a Vásárhelyi Művészeti Díjra

- Hirdetés -

Ez a Bessenyei Ferenc Művészeti Díj új neve, ugyanakkor az elismerés követi a hagyományokat. Az önkormányzat november elsejéig várja az ötleteket.

Mint arról beszámoltunk, a szeptemberi közgyűlésen megszavazták, Vásárhely Művészetéért Díj lesz a Bessenyei Ferenc Művészeti Díj új neve. A polgármester eszerint nincs joga B. Élthes Eszternek, a színész özvegyének megtagadni, hogy használják néhai férje nevét, de ők tiszteletben tartották a döntést.

- Hirdetés -

Az önkormányzat mai felhívása szerint a rendelet értelmében „a Közgyűlés a Bessenyei-díj hagyományait követve, annak eljárási szabályait alkalmazva „Vásárhelyi Művészeti” díjat adományozhat olyan személyeknek, közösségeknek, akik a magyar kultúra fejlesztésében és terjesztésében, a magyar nyelv ápolásában, a magyar nemzet és nyelv fennmaradásáért folytatott munkában, harcban kimagasló teljesítményt nyújtanak/nyújtottak, és ily módon Bessenyei Ferenc szellemiségében tevékenykednek, az ő munkáját folytatják. A díj az amatőr és hivatásos színjátszás, népdal, magyar nóta, instrumentális zene, kórus, néptánc, vers- és prózamondás kategóriákban kiemelkedő teljesítményt nyújtó magánszemély, csoport részére adományozható.”

Kérik, hogy 2020. november 1. napjáig juttassák el Hódmezővásárhely jegyzőjéhez írásban (dr. Tatár Zoltán jegyző Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1.) vagy elektronikusan (jegyzo@hodmezovasarhely.hu címre) azon művészek (egy személy és/vagy csoport) szakmai életrajzát, akiket érdemesnek tartanak a Vásárhelyi Művészeti Díjra.

A javaslatot formanyomtatványon lehet beadni, mely itt található.

Az elismerést a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva 2021 januárjában adják át.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!